Välkomna till min blogg, som egentligen inte handlar om nåt vettigt... :) Men det är skönt att få skriva av sig ibland, och jag blir jätte, JÄTTE glad av en liten hälsning eller kommentar!!

måndag 19 november 2012

Idag har jag burit isolering till tredjevind. Det är ju ganska så mysigt där uppe. Föreslog att vi skulle inreda ett loft där, det förslaget gick inte igenom hos Robban...? ;)
 
Alfons hade en kompis med sig hem från skolan. De hade jätteroligt. Jag gjorde allt vad jag kunde för att hålla småsyskonen borta från dem. Men hur enkelt är det?? Astrid ville leka med barbie, men där var ju pojkarna... *suck* vi läste böcker, bakade, gjorde pärlplattor, klippte och ritade... "Mamma, jag vill inte vara så här liten!" sa hon. "Jag vill oxå ha kompisar!" Lillstumpan min.... hon är i lite knepig ålder...
Samtidigt som vi härom kvällen satt och pratade om att hon har blivit så stor. Hon har ro att sitta stilla och höra en bok. Hon har inte samma vansinniga raseri utbrott längre. Rollekar från morgon till kväll. En dag hade jag henne borta och fann henne sittandes i soffan och se tv, "Men... sitter du och ser tv??" frågade jag. "Jepp, det är inte vanligt va???" fick jag tillbaka. Min lilla viljestarka tjej börjar vara riktiga stortjejen...
 
Jag gjorde hål i garagedörren imorse... Så typiskt... Men vi skrattar åt det... det var nästan komiskt! ;)
 
Jag har äntligen fått mig en potatislåda i källaren där vi kan förvara potatis i vinter. Den har ju varit ganska billig att köpa nu (5 kg 10 kr) och vi äter ganska mycket potatis, så det kändes ju suveränt att kunan ha den där, och inte måsta ha den i kylskåpet (då rymmer man ju inget annat!!) MEEEEEN! Den potatisen ville minsann råttorna oxå mumsa på! Skitäckligt. Jag gillrade en fälla där nere efter att jag såg att de hade gnagt på potatisen, och en stund senare gick jag ned och såg råttsvansen sticka fram från fällan... *fy bubblan* jag får rysningar nu när jag tänker på det. Jag var snabbt uppe igen. Jag är inte rädd för råttorna men jag tycker att de är äckliga, skitäckliga! Barnen gick ned och tittade och Astrid tyckte inte heller om det. "Mäh! Är ni rädda för en råtta? den är ju död!" sa Alfons så coolt.
När Robban kom hem fick han ta bort den. Då var Astrid mycket coolare, följde med och tittade och kommenterade. En mycket typisk grej för Robban hade varit att sticka den under näsan på mig för att skrämmas, men det vågade han nog inte, inte efter min "uppläxing" innan han gick ned! ;)
En kvart senare gick Astrid ned igen, och då satt där en ny... *FY BUBBLAN!!!!!!!*
 
Nu ska jag packetera lite kakor (en sort åkte i soporna direkt) och sen krypa isäng.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vet inte vilken "knapp" jag ska trycka på?
    Jag "gillar" första stycket!!!
    Hål i garagedörren? Undrar hur det gick till?
    Jag "ogillar" andra stycket!!! Pga råttskräck!
    Kram KMe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :)
      Man kan väl säga att bilen ville flytta på sig... när ingen såg... ;) Kanske skriver om det sen :)

      Nu har det int efastnat nån fler råtta där nere, det sägs väl att de kommer två och två?
      Kram kram

      Radera

Ååå, va roligt att Du skriver till mig!! :)