Välkomna till min blogg, som egentligen inte handlar om nåt vettigt... :) Men det är skönt att få skriva av sig ibland, och jag blir jätte, JÄTTE glad av en liten hälsning eller kommentar!!

onsdag 31 oktober 2012

 
 
Regn å regn. Regnandet innebar att det inte blev nån hockey/skridsko skola för Alfons. Han var besviken...
Astrid har varit på förskolan idag, så det har bara varit jag och pojkarna hemma. En annorlunda känsla... Saknade faktsikt "fläkten" av Astrid! ;) Arvid har inget stopp i sig nu. Han klättrar och klättrar, inget verkar vara omöjligt. Jag minns att Astrid oxå var sån, klättrade långt innan hon började gå. Arvid har tagit några väldigt stapplande steg själv idag, lillparveln, varför ska tiden gå så fort??
 
Vi har bakat bullar och stökat på. Barnen har varit lite ledsna/ besvikna för att vi inte har firat Halloween, och jag får dåligt samvete. Men jag ska i ärlighetens namn berätta för er att jag inte riktigt vet vad detta Halloween är... Det är inte samma som Allhelgona, det vet jag. Kan det vara en tradition från USA som affärerna har annamat för att tjäna mer pengar?? Gå runt och tigga godis... Det är samma sak som med Påskkärringarna nu förtiden... När jag var barn och påskade så hade jag godis i min lilla korg som jag bjöd på, och visst, jag fick mer godis/ frukt i den korgen, men syftet var att bjuda. Men nu vill ju påskkärringarna BARA HA godis... Näe, jag har inte riktigt förstått det här än... Kalla mig knäpp om ni vill, men så är det! :P Däremot är det ju inge kul att se barnen besvikna... Men vi har haft roligt på annat sätt!! :)
 
Sista oktober idag... 14 år sedan jag och Robban blev tillsammans. 14 år... om två år till har vi varit tillsammans halva mitt liv... det låter ju helknäppt!! ;)

måndag 29 oktober 2012

Idag har vi haft en mysig dag i Gärde, med lunch, prat och bus.
 
Ikväll har vi byggt torn. Min uppgift var att hålla Arvid borta så han inte skulle riva, jag höll honom borta... Men lyckades riva det själv... ;( Men det blev inte så sura miner från barnen iaf. Pysslat med kartonger hann vi oxå med innan klockan visade läggdax.
 
Nästan så jag tror att det känns som om jag skulle ta och gå isäng själv oxå...?

söndag 28 oktober 2012

Lugn förmiddag i huset idag. Pyjamasmys och lek. Klippte Robban och bakade lite. Vi lyckades bjuda bort oss på både eftermiddagsfika och middag, snacka om lyx!!
 
Alfons har varit på simskolan ikväll. Han var jätteduktig, begav sig tom ut på det djupa! :)
 
Trots klockomställningen så var våra barn uppe extra länge... Men nu sover de så sött, och vi tittar på en "Beck"film..

lördag 27 oktober 2012

Idag har vi eldat både ute och inne. Ute har vi eldat upp skräp, och inne har vi eldat för att få värme. Det är vitt ute och barnen blev överlyckliga. De skulle fram med bobar, skidor och spadar direkt. Men de nöjde sig med småskotrarna, de låg länge i snön och lekte och körde.
 
En snabbis till Lövångesr varuhus gjorde vi oxå, inga större fynd gjordes.
 
Till middag blev det Plommonspäckad fläskkarré. Gott, tyckte även barnen :)
 
Sen for vi till mor och far och surrade och fikade.
Väl hemma igen så var Alfons och Astrid ganska lätta att få isäng. De låg ett tag och bläddrade i böcker, Astrid somnade med boken över huvudet. Arvid däremot fick jätteenergi av sin välling... Och han klättrar. Upp i fåtöljerna, vidare till bodet... Står på stolarna... Robban tog Alfons och gick upp, då Arvid somnat bar jag upp han och Astrid oxå. Så nu sitter jag här själv!! Och det är så skönt!!! En riktigt skitdålig film är det på tv, men det spelar ingen roll, jag är själv!!

fredag 26 oktober 2012

 
Vi var ute en stund på förmiddan och spelade lite bandy... eller hockey eller vad det nu var vi gjorde... ;)
När vi lagt Arvid att sova bakade vi lite. Jag är jätteimponerad av hur duktiga barnen är. Igår gjorde vi äppelmuffins som fanns klara till Alfons när han kom hem från skolan. Astrid gjorde i princip allt själv, knäckte äggen, mätte mjölet, vispade, ställde ut formar, skalade äpplen och tryckte ned dem i smeten. Hon tyckte att det var jättekul, och hon var jätteduktig!! Och Alfons älskade muffinsarna "Hur många får man!!???" :)
 
Annars har vi inte gjort så mycket idag. Läst böcker, lekt affär, eldat, spelat och byggt pussel.
 
Efter middan gick Robban upp och sjåade ett tag, en fredagkväll?? Men jag klagar inte!! I love it! :) Jag och barnen lekte "Gubben i lådan" under tiden. De satt i fotbaljan och la en filt över, och skrattade och hade jätteroligt. Arvid fick oxå vara med såklart! :)
 
Arvid somade med vällingflaskan. Alfons somnade bums han la sig. Astrid satt jag med ett tag och strök henne på ryggen tills hon somnade. Hon har så mycket funderingar när hon lägger sig. "Mamma, vuxna hal hål i näsan!" (Innan jag förstod vad hon menade, men det är ju så klart håR vi har i näsan ;)) "Mmm" "Mamma, valföl hal man vattkoppol?" "Jaaaa, säg det, varför tror du?" "Kanske föl att man ska få känna hul det känns!" "Mamma, kan du göla så stol mage som näl Alvid val i den?" "näe, inte riktigt (men nästan... ;))" "Mamma, ..." Ja, så håller hon på. Och detta "Mamma" kan jag ibland bli galen på. Jag sa det till henne en gång, att du behöver inte säga "mamma" före allt du ska säga, för jag fösrår ju att det är mig du menar och som du pratar med! Och då kom den kloke storebrorn och säger, "Näe, du kan ju tex istället säga....  Du, den där tretti-åringen!!" *haha* oboy vad jag skrattade. Så nu säger hon det ibland istället för "mamma"... Fast å andra sidan så är jag ju väldigt stolt över att få vara hennes mamma... :)
 
Men nu kom jag ifrån det jag skulle skriva. När barnen somnat (och Robban...) och jag stökat undan dagen, tände jag massor med ljus, kröp under filten, såg "Skavlan" och åt en halv "Guldtackan"-bakelse som Robban så snällt överraskade med idag :) Och jag kände att "det här är jag värd!" ;)
 
God natt på er!

onsdag 24 oktober 2012

Ja, förlåt för den usla obefintliga uppdateringen här på Bloggen Men jag kände att det skulle bara bli en massa klagan från mig.
 
Helgen som var, var jättejobbig. Astrids koppor har kliat nåt så in i bomben. Hon hade de värsta kopporna där bara tjejer kan ha koppor, och det var ingen hit. Natten till lördag var jag nere med henne, och vi sovde inte en blund, då hon bara grinade och skrek att det kliade/ gjorde ont. Hon slappnade av något sånär när jag bar henne, men att bära en fyraåring på 17 kg är ganska tungt... Att få i henne medicin var inte heller en lätt match. Jag mutade, försökte tvinga, lockade och pockade... Man blir nästan desperat, så mutorna blev större och större... ;) vid fem tiden på morgonen tog hon den tillslut, tio över sex somnade hon och sovde en timme...
 
Arvid är prickig precis överallt. Ända från tårna upp till hjässan. Pannan och rumpan är nog värst drabbat. Försökte räkna dem på rumpan idag, men tappade räkningen vid fyrtio.. I pannan har han som stora kratrar, med stora svarta skorpor. Han har på ögonlocken och tom en i ögat... Men han är ändå, såklart, den sötaste lillebrorn!! Arvid var oxå nere med oss den natten, bars och vaggades. Han sovde korta, korta stunder för att sen vakna och gråta.
När klockan var halv åtta på söndagmorgon gick jag upp och väckte Robban och tyckte att det var min tur att sova :)
Söndag afton somnade Astrid över matbordet vid halv fyra. Fick liv i henne efter ett tag och hon åt några tuggor hamburgare, sen gick hon och la sig i rumssoffan och sen vaknade inte hon förrns på måndag vad halv nio.
 
Astrid har såklart varit hemma från förskolan hela veckan. Vi har haft en jättemysig vecka, då hon har varit jättego och mysig. Men jag skulle nog säga att hon är frisk nu!! :) Arvid har lite jobbigt med kliandet. Han gnuggar huvudet mot det han kommer åt. Han vill helst bäras, men är trots allt ganska glad :) Alfons koppor/ skorpor är nästan borta allihop nu. Han är så gullig och säger till sina småsyskon, med huvudet på sne "Kliar det? Ja, jag vet det är inte roligt..."
 
Mitt sömnkonto ligger på x antal timmar minus... Jag har aldrig direkt haft problem med ryggen .Men nu värker den och känns så svag. Och det är klart, att bära gråtande barn dygnet runt sliter...
 
Men nu är det gjort! Barnen har haft vattkoppor. Jag vet, det är inte dödligt, man an ha betydligt, mycket värre sjukdomar, men det h'r var jättejobbigt för oss. Mycket jobbigare än ag kunnat föreställa mig. Men som sagt,  nu är det gjort!
 
Mamma har varit en klippa i veckan Hon har kommit på mornarna och följt Alfons ned till bussen. Då har jag inte behövt väcka Astrid och Arvid och dra med dem ned. Tusen, tusen TACK mamma!! :)
 
Jag som var inne i ett "nu-ska-det-bli-klart-uppe" stim. Det var lixom tvunget att stanna av lite. Men Robban har fortsatt vara duktig. Jag har kommit mig upp ibland och skruvat lite golvgips, målat och slipat...
 
Idag har jag iaf torkat köksfönstrerna! Så skönt, nu är det oxå gjort!!
 

fredag 19 oktober 2012

Astrid och Arvid har fått vattkopporna nu. Arvids första koppor kom redan i onsdags, idag har de blivit massor av många fler. Febrig och halvhängig, men glad ändå. Astrids koppor har jag sett först idag. Men hon var grinig och hängig redan igår. Ingen matlust direkt, ont i magen och huvudet. Precis så som det började för Alfons. Hon har en prick mellan ögonfransarna i ögonvrån, det ser ut som om hon har fått en smäll i ögat... lilltjompan.
 
Jag har varit och handlat idag, det ekade tomt i alla skåp och hyllor. Barnen fick vara hos mamma under tiden. Vilket jag är mycket tacksam för!!
 
Nu sover barnen. Och jag hoppas att de forstätter att göra det inatt.
God natt på er!

torsdag 18 oktober 2012

Har jag inte sagt till er att ni ska påminna mig om att jag aldrig ska baka bullar nå mer??? Jag fick ett infall idag att baka, barnen hjälpte mig och det gick riktigt bra, om än de var aningens ivägen... ;) Bullarna var så små och söta där de låg på plåten... men i ugnen fick de nå tuppjuck och blev stora, fula pladasker... Jag skiter att de blev goda, de blev fula, och jag ville göra fina bullar!! (Men tack iaf Robban för att du tyckte om dem! ;)) Jag har plockat ut de minst fula av dem, dem får Robban ta med sig på jobbet imorgon De andra vet jag inte vad jag ska göra med, för jag lär knappast bjuda nån på dem, och vi behöver minsann inte fika upp dem själva! :P De får väl ligga i frysen tills de har blivit frystorkade så kan de få åka i soporna då :)
 
Iaf, så när bullarna jäste tog barnen pause i soffan. Och där somnade dem så sött :) Så gräddningen fick jag göra själv.

onsdag 17 oktober 2012

Arvid gjorde ett monstersov-pass idag. Jag hann slipa, spackla och skruva uppe under tiden. Nu är jag verkligen på hugget att få det klart. Alfons börjar vilja ta med sig kompisar hem från skolan, och det är ju jätteroligt. Men vars ska de vara och leka? I lekrummet där ju faktiskt Astrid har sina leksaker oxå?? Näe, fyller man sex år SKA man ha ett eget rum att kunna vara i! Robban gick upp och sjåade efter middan, och när barnen var lagda gick jag upp ist. Målade och skruvade.
 

tisdag 16 oktober 2012

Regn, regn, regn... Regnet gör mig inte så mycket. Tycker att det är mysigt att se och höra regnet, OM man får vara inne! Att följa Alfons ned till bussen när regnet öser ned är ingen hit. Astrids regnkläder blir blöta och otäcka att ta på igen då det är dags att fara in till förskolan. Till Arvid har jag inga regnkläder, så på honom måste jag byta allt igen.
När vi skjutsade in Astrid till förskolan så tänkte jag att vilken tur vi har som bor på landet och får ta bilen, och slipper gå/ cykla till förskolan sådanna här dagar ;) *haha*
Och nej, Alfons vill inte slippa stå i regnet och åka med oss in, han vill åka buss! :)
 
När Arvid sovde idag så gick jag upp och fick äntligen muren ren från allt tidningspapper. Spacklade lite oxå, så imorgon hoppas jag kunna måla lite dörrfoder :) Jag längtar!
 
När vi for hem från Jäckvik var vi in en sväng på Dollarstore. Där hade de 70% på badartiklar, så tre kronor kostade badringarna, helt OK kurs! ;) De har lekt med dem ikväll, och Astrid somnade med sin, när hon sen skulle vända sig i sömnen såg det jättekul ut... sötnosen min :)

söndag 14 oktober 2012

 
 
Så var vi hemma igen. En härlig helg har vi nu spenderat i Jäckvik tillsammans. Robban och barnen har röjt bort en del sly bakom husvagnen. Vi har tagit flera promenader, cyklat, spelat en massa spel, sett tv, och haft det mysigt. Igår hade jag turen att ta två promenader själv. Här hemma är det lite svårt att komma sig ut ibland, då det är så mycket annats om ska göras... Men igår kom jag mig som sagt ut två gånger. Jag njöt, gick fort och njöt ännu mer. Idag är jag lemmen... rumpmusklerna fick visst göra sitt i alla backarna. Men det är det värt :)
 
När vi kom hem i afton bar vi in all packning, packade upp och sen for jag och Alfons till Simträningen. Nu sover samtliga och jag ser en lite halvläbbig film på tv...

fredag 12 oktober 2012

Med risk för klagan... ;)

Igår var vi ut en sväng i det härliga vädret. Första gången för Alfons sen i lördags... de var som kor som blir utsläppta på grönbete ;)
 
Vi kan det här med att vara hemma nu... det har varit lite av en prövning...
Alfons har varit trött, lite feber och huvudvärk, och kliande såklart. Han vill helst ligga i soffan och se tv.
Astrid har blivit förskyld. När hon blir sjuk så vill hon inte alls mysa under en filt i soffan (det vill hon ju inte som frisk heller ;)) Det är hopp och studs, gråt, skratt och leva om som gäller.
Arvid har xå blivit förkyld. Han vill helst bäras...
Och nu har vi (försökt) "samsas" med alla viljor i fem dagar... Jag har aldrig förut längtat så mycket efter egna rum åt barnen som nu. De har aldrig kunnat vara ifred från varandra, utan ständigt bredvid varandra... Det tar på krafterna.
Robban har varit borta flera kvällar i veckan. Jag har försökt smita upp på dagarna för att spackla, men det är inte lätt. Barnen vill inte vara själva nere, och ha dem med sig upp...? Då blir det inte så mycket gjort. Men jag har iaf hunnit spackla dörrfodrerna i Astrids rum... :)
 
Min rygg värker, antar att det är från allt bärande av Arvid.
Men idag ska vi packa lite, för i helgen far vi bort på en liten minitripp. Och det ska bli så skönt!! Bara vara vi och inte behöva bry sig om allt här hemma.
 
Men om det är nån annan som känner att de bara har såååååå lite att göra, så välkomna, kanske Ni vill slipa en trapp? Torka fönster? slipa väggar? skruva golvgips? Bara att höra av sig... ;P
 
Nu har jag fått surra lite... Jag tror att man behöver få göra det ibland!?
 
Kram och ha det gott :)
 
 

tisdag 9 oktober 2012

En lång dag till ända. Astrid får ju vara hemma från förskolan i veckan, kändes bökigt att packa in dem i bilen föra att skjutsa in henne för några timmar. Men hon blir onekligen lite understimulerad här hemma. Alfons vill/ orkar inte leka och Arvid vill helst bli buren av mig. Robban kom inte hem till middan då han har varit på hockey ikväll. Så jag erkänner att det har varit en lång dag det här... Med få sömntimmar före.
Alfons vill duscha på kvällarnan nu, han tycker att det svalkar skönt på det kliande. Astrid vill inte vara sämre, så hon duschar hon me. Och de är så duktiga, Alfons klarar allt själv, Astrid behöver bara lite hjälp med håret. Men med dessa nya "rutiner" måste man tidigarelägga kvällsrutinerna. Måste börja typ en timme innan man verkligen vill ha dem i sängen. När de väl var till sängs somnade de direkt. Arvid däremot, jag bar och bar, sjöng och vyssjade, och tillslut, efter typ 45 minuter, så somnade han. Av erfarenhet så bar jag honom en stund extra så han riktigt fick somna innan jag la ned honom. Men efter typ tre minuter stack där fram ett glatt anskte över vaggkanten. Sen var det kört att få honom att somna igen, men glad har han varit!!
 
Till kvällsfika ville Atsrid ha ett kokt ägg. Det förvånade mig egentligen inte, hon kan komma på det mest knäppaste... Det som förvånade mig var att hon åt upp det!!! ;)
 
Nu ska jag gå isäng, och hoppas att alla sover inatt, annars blir nog morrondagen, om möjligt, ännu längre...

GOD NATT! :)
Igår var det 4-årskontroll för Astrid, och vi hann inte mer än hem så ringde de från folktandvården och ville att hon skulle komma dit idag och visa upp tänderna. Båda besiktningarna gick finemangs! :)
 
Pojkarna fick vara hemma med grannen igår, och idag kom mamma hit och var med dem medans vi var iväg.
 
Inatt har Alfons haft det lite jobbigare med kliandet, så vi var in på apoteket och inhandlade lite diverse. Arvid hade oxå en gnölig natt... Men inga koppor på nån av de andra än iaf.
 
Idag (oxå ;)) tar vi det lugnt och gör inte så många knop. Just nu visas "Pippi" på tv:n...

måndag 8 oktober 2012


Vilken tur man har som har en grävmaskinist till far! :) Idag kom han förbi och drog upp vår stubbe som invarderats av myror. Barnen tycker att vi kan göra en pool av hålet som blev... ;)

söndag 7 oktober 2012

Alfons har vattkoppor. En riktig prickikorv är han... Feber, ont i huvudet, lite illamående, trött och slut... Stackars lillkille. Men han är så tapper, inte just nån klagan. Han vaknade för en liten stund sen och ville ta på sig tumvantar, sötnosen...
 
Jag hoppas nästan att Astrid och Arvid oxå drattar dit på dem, då är det ju bortgjort. Så jag försöker ställa in mig på x antal veckor som vi kommer att vara hemma tillsammans. Stor risk att Astrid kommer att bli rastlös denna vecka oc bokstavligen klättra på väggarna... ;S
 
Imorgon ska Astrid in på 4 årskontroll. Tur vi har snäll granne som kommer och håller Alfons sällskap under tiden! :)

fredag 5 oktober 2012

Idag blev det en fem-timmars sväng på Leos med barnen. Oboy vad de har lekt och sprungit, hoppat och åkt. Jag med för den delen... Astrid fick mig att åka den där rör-rutshkanan, shit, det gör jag inte om. Det slog gnistor hela vägen ner, och när sen Alfons tog i mig fick han en jättestöt. Arvid har oxå åkt rutshkana, den långa Tigerrutshkanan, skräckblandad förtjusning :) I den kanan gjorde vi sen en åktävling, jag, Alfons och Astrid, jag förlorade varenda gång, förstår inte vad det berodde på...? ;) Astrid gjorde några kullerbyttor ned för en klätterstege och fick näsblod.
När vi gjort slut på all lek-ork packade vi ihop oss och for till Svarttjärn och åt tacos, ååå så gott! Jag älskar att bli bortbjuden på middag! Om det så "bara" är blodpudding, så är det enormt uppskattat!! :) Men kvällens tacos var gudomlig!  
Barnen somnade i bilen hem, ja nästan innan vi lämnat gården i Svarttjärn, och nu är de nedbäddade i sina sängar.

torsdag 4 oktober 2012

Så har en ny mobiltelefon infunnit sig i min ägo. Tänk om nån kunde lära mig att blogga från den oxå...

tisdag 2 oktober 2012

 
Nu har "Pippi"snutten oxå fått ett nytt hem, hos sötaste lilla I :)