Välkomna till min blogg, som egentligen inte handlar om nåt vettigt... :) Men det är skönt att få skriva av sig ibland, och jag blir jätte, JÄTTE glad av en liten hälsning eller kommentar!!

onsdag 24 oktober 2012

Ja, förlåt för den usla obefintliga uppdateringen här på Bloggen Men jag kände att det skulle bara bli en massa klagan från mig.
 
Helgen som var, var jättejobbig. Astrids koppor har kliat nåt så in i bomben. Hon hade de värsta kopporna där bara tjejer kan ha koppor, och det var ingen hit. Natten till lördag var jag nere med henne, och vi sovde inte en blund, då hon bara grinade och skrek att det kliade/ gjorde ont. Hon slappnade av något sånär när jag bar henne, men att bära en fyraåring på 17 kg är ganska tungt... Att få i henne medicin var inte heller en lätt match. Jag mutade, försökte tvinga, lockade och pockade... Man blir nästan desperat, så mutorna blev större och större... ;) vid fem tiden på morgonen tog hon den tillslut, tio över sex somnade hon och sovde en timme...
 
Arvid är prickig precis överallt. Ända från tårna upp till hjässan. Pannan och rumpan är nog värst drabbat. Försökte räkna dem på rumpan idag, men tappade räkningen vid fyrtio.. I pannan har han som stora kratrar, med stora svarta skorpor. Han har på ögonlocken och tom en i ögat... Men han är ändå, såklart, den sötaste lillebrorn!! Arvid var oxå nere med oss den natten, bars och vaggades. Han sovde korta, korta stunder för att sen vakna och gråta.
När klockan var halv åtta på söndagmorgon gick jag upp och väckte Robban och tyckte att det var min tur att sova :)
Söndag afton somnade Astrid över matbordet vid halv fyra. Fick liv i henne efter ett tag och hon åt några tuggor hamburgare, sen gick hon och la sig i rumssoffan och sen vaknade inte hon förrns på måndag vad halv nio.
 
Astrid har såklart varit hemma från förskolan hela veckan. Vi har haft en jättemysig vecka, då hon har varit jättego och mysig. Men jag skulle nog säga att hon är frisk nu!! :) Arvid har lite jobbigt med kliandet. Han gnuggar huvudet mot det han kommer åt. Han vill helst bäras, men är trots allt ganska glad :) Alfons koppor/ skorpor är nästan borta allihop nu. Han är så gullig och säger till sina småsyskon, med huvudet på sne "Kliar det? Ja, jag vet det är inte roligt..."
 
Mitt sömnkonto ligger på x antal timmar minus... Jag har aldrig direkt haft problem med ryggen .Men nu värker den och känns så svag. Och det är klart, att bära gråtande barn dygnet runt sliter...
 
Men nu är det gjort! Barnen har haft vattkoppor. Jag vet, det är inte dödligt, man an ha betydligt, mycket värre sjukdomar, men det h'r var jättejobbigt för oss. Mycket jobbigare än ag kunnat föreställa mig. Men som sagt,  nu är det gjort!
 
Mamma har varit en klippa i veckan Hon har kommit på mornarna och följt Alfons ned till bussen. Då har jag inte behövt väcka Astrid och Arvid och dra med dem ned. Tusen, tusen TACK mamma!! :)
 
Jag som var inne i ett "nu-ska-det-bli-klart-uppe" stim. Det var lixom tvunget att stanna av lite. Men Robban har fortsatt vara duktig. Jag har kommit mig upp ibland och skruvat lite golvgips, målat och slipat...
 
Idag har jag iaf torkat köksfönstrerna! Så skönt, nu är det oxå gjort!!
 

2 kommentarer:

  1. Så skönt att det värsta är över, nu kan det bara bli bättre!!!! Barnbarnen hade också koppor överallt, jag tyckte så synd om dem, de var små, runt året bara o då kan man ju inte berätta var det kliar. Ta nu hand om dej själv, vila rygg o ögon så fort du har tillfälle, städa får du göra till jul! Kram KMe

    SvaraRadera
    Svar
    1. :)
      Tack, jag ska göra mitt bästa! ;)
      Kram

      Radera

Ååå, va roligt att Du skriver till mig!! :)