Välkomna till min blogg, som egentligen inte handlar om nåt vettigt... :) Men det är skönt att få skriva av sig ibland, och jag blir jätte, JÄTTE glad av en liten hälsning eller kommentar!!

fredag 25 november 2011

Igår var det torsdag, det innebär innebandyträning för Alfons, det ville han såklart inte missa! När jag ringde och pratade med honom igår kväll så berättade han att han var den enda i sitt jag som gjorde mål!! De hade visserligen förlorat, men det gjorde inget! "Nån måste ju förlora!", som han brukar säga! :)

torsdag 24 november 2011

Jahapp, nu är skönheten här! Om jag visste hur man gjorde skulle jag lägga upp en bild... Men jag vet ju inte hur man gör från mobilen... En lillebror blev det iaf! :) ...och det visste Alfons att det skulle bli! ;)

lördag 19 november 2011

En snabbis till stan blev det! Astrid längtade efter Alfons och tyckte inte alls att det var lyxit att ha oss för sig själv...! :) Jag hann med lite mer pepparkaksbak innan middan, resten av degen gav vi till mamma i namnsdagspresent! ;) Btw, Astrid har oxå namnsdag idag!! :) Ikväll hade vi lovat Alfons lördagsmys, så vi har ätit popcorn i pyjamas och sett på tv om elefanter... Jättemysigt, men helt otroligt hur mycket frågor de kan ha... Fast det var ju inga dumma frågor de hade om elefanterna! Sen fick Robban välja kanal, och då blev det en där de visar "Polisskolan"... Jag vet inte huuur många lördagar vi har sett det (hur många polisskolan filmer har det gjorts!!!!?), och det tillhör inte mina favoriter... Så jag tror att jag ska ta och krypa isäng istället! :)
Nu har vi fått "gammdatorn" omstartad, rensad och tömd på ALLT!! Så nu har vi en fungerande dator igen!! :) Tack snälla!! :)

Igår var jag så sugen på surströmming, så vi åt faktiskt det till middag, bara familjen! Jättegott!!

Rörde ihop en pepparkaksdeg igår oxå, så idag på morgonen har jag och barnen bakat pepparkakor! *mumma* Och de var så duktiga!! Fast Astrid kladdade mest med sin deg, och Alfons tappade ned marmorkaveln på foten...

Nu ska Alfons vara med morfar och Tobias (och grävmaskinen!) en stund medans vi andra far till stan för inhandling av byggmaterial och kanske en present till den blivande 5-åringen...! ;)

Tjing!! :)

fredag 18 november 2011

Bara jag vaken... Var ned på toan med Astrid för en dryg timme sen, och sen kunde jag så klart inte somna om, då var det lika bra att gå ned igen och göra nån nytta! Ganska mysigt att vara själv på morgonen så här! Robban är ledig idag, hoppas han får en välförtjänt sovmorgon! Alfons kom hem skadad från innebandyträningen igår, han hade ett brännmärke på armbågen. Han var tydligen en tuff grabb då det hände, men hemma hos mamma kom tårarna, men ett plåster och några pussar och kramar senare så kändes det bättre! Och han skulle nog fara på nästa träning iaf! :) Ha en bra dag!!!!!!

torsdag 17 november 2011

I morse hann barnen hjälpa mig med lite scrap-pyssel innan de följde Robban till dagis! Jag har bakat saffransbullar och nå småkakor... Saffran var inte på dyrt nu... 20 kr på konsum! Ifjol kortade det ju över 30 kr!! Efter att jag hade bakat färdigt stupade jag i soffan... Det är så förskräckligt ont i höfterna/ fogarna/ ryggen idag... Natten har fått innehålla ganska mycket sömn, för en gång skull, kanske är det därför det är så ont idag? Innan jag ens kommit mig upp ur sängen imorse började tårarna forsa, och då hade jag kvar att bära ned Astrid... Men man får tänka positivt, jag kommer väl att vara så uppluckrad i fogarna att bebisen kommer att gå ut själv utan större problem! ;) Idag är det anhörigfika på förskolan, jag ska ta med mig mamma och fara dit! :) Och ikväll är det innebandyträning för Alfons, som han tjatat och frågat när det är torsdag igen!! :D

onsdag 16 november 2011

Ja, precis så menar jag, Agneta! =) Vet du nån? Det får inte kosta allt för mycket... =S
Imorse hade vi en sån mysig, ledig morgon, jag och barnen. Vi vaknade visserligen vid halv sju, men vi låg kvar och myste och pratade en timme. Det var inget skrik från den lilla rabiata, utan bara jättemysigt!!! :)

Vi har varit och badat idag, även det var mysigt. Idag hade vi tom sällskap, så jag hade nån vuxen att prata med för en gångs skull!! :)

Nu ska jag se om jag kan få igång detta bankID på mor och fars dator, det går inte det minsta som jag vill!!! Saknar verkligen våran dator där "allt" redan finns... Finns det förresten nån som kan "starta om en dator"?? Vi har en stationär som skulle ha varit tömd och omstartad...??

söndag 13 november 2011

Så har två nästintill sömnlösa nätter passerat, skönt, att de är över alltså! ;) Grabbarna sover fortfarande, jag och Astrid sitter och ser "pippi". Idag är det farsdags, så grattis på er alla fantastiska pappor!!! :)

fredag 11 november 2011

De somnar i sina sängar, oftast i varsin, men ibland somnar de tillsammans, men på natten så kommer de till oss!

Idag har det stökats på hemma, eldat skräp och Robban har (nästan) satt in det sista fönstret! :) Snart kan vi kanske sätta på nån värme uppe!! :)

Nu är vi hos mor och far, Robban sågar nå lister och jag har betalat en räkning som hade sista datum idag... varför sätter man ett datum mitt i månaden?? Det är ju som gjort för att man ska glömma bort den... Och eftersom vi återigen är utan dator, så måste jag ju fara hit för att betala den...

torsdag 10 november 2011

Ikväll har Alfons varit på sin första innebandy-träning. Som han har längtat! Robban hade köpt en ny klubba till honom, och det var nästan lite jobbigt för Alfons att lägga bort den för att äta middag! ;-) *stolt kille* Han tyckte iaf att det var jätteroligt! Astrid blev lite ledsen när hon inte fick följa med, så jag och hon för en stund till mormor och morfar och surrade en stund. Ikväll har jag bakat bullar med philladelphiaost fyllning, blev inte så tokiga, men tyvärr lite råa... Nu ska vi se sena västerbotten-nytt, sen ska vi krypa isäng!! Barnen sover sen länge i Alfons säng, hand i hand! :-)

onsdag 9 november 2011

Du är välkommen när du vill!! :-) Idag när vi var och badade försökte jag förklarade för Astrid varför man inte ska dricka vattnet i bassängen "det kan ju vara kiss och allt möjligt i". Efter ett tag kom hon till mig och viskade "Mamma, nu kan vi inte dricka vattnet, för jag har fisit i det!!!" *haha* ;)
Min rara pappa ringde imorse och hörde hur det var, du är för bra du pappa!! Imorse var det inte så tokigt, nu däremot hade jag tyckt att det vore ganska bekvämt med en rullstol... Jag och barnen var en snabbis på stan på förmiddan, de skötte sig så snyggt!! Och den första julklappen är nu inhandlad! Känns mycket bra! Vi var in en sväng på Robbans jobb oxå och lämnade hans telefon som han glömt hemma imorse. Sen för vi som (nästan) vanligt på onsdagar till Edda och badade. Endast 2 timmar denna gång... ;-) Det var inte så mycket folk idag, skönt! Men det var bla en annan mamma där med sina barn, och när vi var i barnbassängen så hoppade mina barn som vanligt från kanten, vilket de får för mig! Men när hennes barn skulle göra det tömde hon nästan bassängen på vatten när hon skulle springa fram för att hindra honom samtidigt som hon skrek det hon hade "NEEEJ,du får inte hoppa därifrån!!" Då blev jag som lite kluven att kanske inte mina heller skulle hoppa... Men sen ändrade jag mig och tänkte att jag bestämmer ju faktiskt över mina... Eller!? Hon tyckte säkert att jag var en jättedålig mamma! :P Blodpudding till middag, givetvis med bacon till!

tisdag 8 november 2011

Jaha... Så var datorn paj igen... :| I kväll har vi varit och firat mamma som fyller år idag! När barnen lagt sig gick jag upp och målade Astrids säng ett varv, färgen blev nog lite utblandad av tårar... Så sjukt ont det är!! Men jag får skylla mig själv... Och nu är det ju bara ett varv kvar på den! :-) Jag vet att jag klagar jättemycket... Jag ska försöka skärpa mig!! :-) Nu tror jag att vi ska ta och krypa isäng vi oxå! Hoppas på en lång och god natt!! SOV GOTT!

måndag 7 november 2011

Ååå, så glad jag blir av när det är lämnat en kommentar, det blir så mycket roligare att skriva då!! :)

Nä, nu börjar det närma sig, kanske borde ta och packa bb-väskan snart...? Jag hoppas oxå att det går bra för henne att vara utan blöja, hon är ganska stolt själv! :) Bara man kommer ihåg att hon inte ska dricka så mycket på kvällen så ska det nog gå bra! :)

Barnen har haft kompis efter middan. Vid sängdax var Alfons alldeles omöjlig att ha att göra med. Det händer inte särskilt ofta, den biten brukar ju lillasyster stå för ;) Men då "tåget har gått" (som mamma brukar säga) så kan han bli sådär... Men nu sover de iaf så sött och gott! :)

Det är KLADDKAKANS dag idag, visste ni det?? Nä, det visste inte jag heller, men när vi "upptäckte" det så var vi ju bara "tvugna" att baka en, och det går ju så fort och smidigt att göra i micron!! Och barnen var jätteduktiga på att mäta upp ingredienserna och röra om smeten! :)

Vid den dagliga sammsugningen som jag gjorde idag, skulle jag bara snabbdammsuga av ett "hörn" på det lilla bordet i tv-rummet där jag har mina handarbeten (det har en tendens att bli dammigt där...!) och SLUUUURRRRRPPP så hade sjalen som jag nästan var klar med sugits in i dammsugaren!!!!!!! *klantarsel* Jag försökte dra ut den igen, men det var för sent, jag öppnade påsen, men tog bara ut virknålen... sjalen fick stanna kvar... en fin, varm yllesjal till spillo... Men, men, det är bara att göra en ny! :) Jag lär ju inte göra om det iaf... nästa gång hämtar jag dammtrasan! :)

Pysslat en stund ikväll har jag gjort, nu ser jag lite CSI innan det är dags att krypa isäng! :)

S O V G O T T !

Kameratjuv! ;)
Astrid har slutat med blöja på natten, hon är jätteduktig :)
Hon har dock varit lite febrig och hängig i helgen...
I lördags var vi bortbjudna på middag, TRErätters!! Inte illa va? Och det var så underbart gott!!
Igår var vi till Pjäsörn och träffade mina underbart roliga och fina klasskompisar från gymnasiet. (ja, inte alla såklart, bara "gänget" ;)) Vi hade sjukt kul i skolan och gårdagen var minst lika rolig!! Visste ni tex att i Norsjö sopsorterar man inte??? ...bara en sån sak kan få fem tjejer att brista ut i tokskratt... ;) Hela familjer var med, så sammanlagt var vi 19 stycken som satt och åt tillsammans, och jag tror nog att alla hade trevligt!! Tusen tack, och nu får vi se till att det inte dröjer 10 år till nästa gång!!! :)
Barnen är i förskolan idag, jag ska snart fara och hämta dem. Jag har legat i stort sett hela dagen då det värker så sjukt mycket i höfterna... fast egentligen känns det inte bättre bara för att jag ligger heller...
Nåt så tråkigt som fläskpannkaka blir det till middag här idag. Robban ska iväg med ett skrotlass sen, skönt att bli av med en massa skrot, men typiskt att det då blir en kväll utan byggnationer uppe...

fredag 4 november 2011

Så här sött hade de somnat igår när jag kikade till dem, de hann inte se mycket av filmen förrns de sov! :)
Tack för tipset, jag ska prova massera benen på henne, men det känns som att jag har provat allt, jag får nog inse att det är liksom bara så som hon är! ;) Men det var kul att "höra" av dig!!!! :)
Astrid har varit på sämmerilet sen hon vaknade imorse, vid sextiden. Jag frågade varför hon inte lyssnar på vad jag säger och fick svaret skrikit tillbaka i ansiktet "FÖR JAG LYSSNAR BARA PÅ PAPPOR!!!!!" *haha* trollungen min, jag skulle ha haft några extrapappor här idag mao... ;)
Nu ska vi gå och äta lite mellis, lyxmellis blir det idag! :P
Natten har bestått av lite och dålig sömn. Och nu ger jag upp, jag har helt slut på ideér för hur vi ska få barnen att sova i sina sängar, OCH hur vi ska få Atsrid att sluta gråta/ skrika/ sparkas nattetid... Någonstans försöker jag intala mig att det blir bättre när bebisen kommit... men vem vet det kan väl bli tvärtom oxå...
Jaja, man ska väl inte klaga! Sova får jag göra när barnen blir tonåringar!! Eller är det då jag ska sitta vaken och vara orolig över vad de har för sig??? Ja, då får jag väl sova när de flyttat hemmifrån då...! ;)

Alfons är på rethumör idag. Astrids vokabulär för dagen verkar endast bestå av "JAG vill... DU ska...!" Nä, mammans humör är inte på topp, måste man vara det jämt???????

torsdag 3 november 2011

Yeehooo!! Vi har en fungerande dator igen!!! :) En "gammal" jobbarkompis från Lövånger hade en laddare liggandes och "skräpa", hon lämnade den till mamma på jobbet och nu har vi dator igen!!! :)
Jag var till barnmorskan imorse, allt var ok!
Gick på stan en sväng sen, köpte inga julklappar, men har iaf kikat och har som klart för mig vad som ska handlas. Höll på att hungra ihjäl, så jag var tvungen köpa mig en macka på ck.

En jättemysig kväll har vi haft, barnen har lekt och inte ett enda bråk. Jag har stökat på och Robban byggt. Han är så duktig, min Robban!! Han är min riddare i skinande rustning som orkar stöka på där uppe fast han jobbat hela dagen. Jag försöker hjälpa till med det lilla jag kan oxå, slipa, spackla, sopa, måla... Kanske att det inte är helt klart innan bebisen anländer, men iaf en bra bit på väg!! Jag har kollat om tapeter till Astrids rum idag oxå, hittade jättefina!! ...självklart inte ur den billigare katalogen...! ;)

Barnen är lediga imorgon, så de ligger och myser i Alfons säng och ser "Kajsa Kavat". Fast det skulle inte förvåna mig om de har somnat redan! :) Jag sitter och snyftar till "Drömmen om ett barn" på tv3. Kan inte komma från tanken att vi har haft en välda tur med våra guldklimpar. Först fyra tuffa, kämpiga år då det inte ville bli nån bebis, och nu har vi snart (förhoppningsvis)tre barn på fem år!!! (ja, ni fattar väl att jag inte menar tre stycken femåringar!? Det behöver jag ju inte förklara! :P)

Nu ska jag sätta mig och bara vara en stund, sen måste jag ta en sväng med dammsugaren...

onsdag 2 november 2011

Idag har vi varit och badat på Edda i timmarna tre. Jätteroligt har de haft! Sen for vi på coop och handlade, tror ni jag var nå slut när vi kom hem!? ;) Robban har byggt ikväll, vi andra for till Mikaels och surrade en stund!!